Äktenskapsberättelser – kaffe gör mer

Med tanke på bättre tider satt Andrea i parken, inte långt från sitt hus. Hon tänkte på tillfällen då hennes pojkvän, som hon varit förlovad i åratal och två barn, hade älskat henne så inhögt. Den passionen verkade nu ha försvunnit helt. Han har fortfarande inte gått ner på knä efter alla dessa år. Andrea undrade om han ens tänkte på att gifta sig alls.
Under tiden såg hon sina två små barn leka lyckligt. På en vacker dag som denna var parken perfekt. Barnen kunde gå på och Andrea kunde koppla av en stund. Med två barn och en kille som var mycket hemifrån på jobbet hade hon mycket på axlarna. Ändå var hon nöjd. Det hade allt att göra med dessa barn. När hon funderade över allt detta, hängde blicken lite mellan lekutrustningen. Hon följde faktiskt inget av de två barnen.

På grund av detta hade hon inte märkt att hon inte längre var ensam på bänken.
”Trevligt, barnen,” hörde hon en djup röst säga bredvid sig. Andrea vaknade från sitt tänkande läge. Hon tittade åt sidan. En lång, stark man, uppskattad till att vara femtiotalet, satt bredvid henne. Andrea tyckte att det var en god chans att den här mannen inte hade något tak över huvudet. Alla hans yttre drag pekade på det. Vad skulle hon göra nu? I själva verket förväntade hon sig inte detta. Ändå trodde damen, som själv var i trettioårsåldern, att hon åtminstone kunde svara honom.
‘Ja. Det är alltid trevligt när de kan spela så bra, sa hon utan att verkligen titta på honom.
“Är det dina barn?”
”Ja,” svarade hon. Det verkade logiskt för henne, eftersom det inte fanns några andra människor närvarande. Sedan var det tyst ett tag.
”Har du barn?” Frågade hon sedan mer eller mindre av artighet.
En djup suck följde.

“Jag har dem,” svarade mannen nedslående.
Andrea visste inte hur man skulle reagera.
Mannen fortsatte. “Jag har inte sett dem på flera år. Vem skulle vara stolt över en far utan tak över huvudet. ”
Bekräftelsen på vad hon trodde var där. “Vad som än hände, förblir du deras far.”
Sedan förblev de båda tysta.
Ögonblick senare stod Andrea upp. Hon kallade på sina avkommor och meddelade att de skulle åka hem. Sedan vände hon sig till mannen.
“Ska jag ge dig en kopp kaffe på en minut?”
Mannen såg upp. Hans mörka ögon sken.
“Jag skulle verkligen vilja det.”
“Om du stannar här en stund, tar jag barnen in och tar med dig en kopp kaffe.”

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *